13 januari 2009

Har lagt upp lite bilder från vårt retreat. Ligger i album USA 2. Kan tilläggas att Daytona Beach går mot sin kallaste säsong på väldigt länge. I helgen har det spekulerats i nollgradigt. O jag kan säga er alla att det var inte min tanke med o flytta hit....Var är solen??!!
Posted by Picasa

Klantskalle

Skulle köpa en bok i bookstore med mitt vackra Karlshamns kort. Drar kortet i kortmaskinen och kassörskan får en fundersam blick. Hon frågar en kollega som i sin tur springer och hämtar chefen. De tittar lite konstigt på mig. Chefen ställer lite kluriga frågor och precis innan jag ska fråga vad som sker så säger han: anledningen till att ditt kortköp inte går igenom är att det på vår datorskärm står här att vi ska ta detta kort på direkten, och det är också precis vad vi kommer göra. Vill du ha numret till din bank?" Jag bara: Va?! Nej jag har numret, jag känner min bank;) Jaja, inte mycket att göra betalar med mitt amerikanska kort istället. Vilket då blev nästa problem. Betalningen gick igenom och jag fick min bok men när jag kommer hem och loggar in på min Amerikanska internetbank så har jag en utgift på mitt sparkonto som jag inte alls känner igen, FEE står det och jag klickar för vidare info. "Overdraft protection transfer fee". Jag hade inte haft ett öre på det kontot då alla mina pengar låg på sparkontot och istället för att inte godkänna betalningen så ger de mig en avgift på $135, ahhh fattar ni, det är 1000 spänn för nada.

Jag blev genast arg och sur och min roommate påpekade även detta. Men så kom jag på att jag faktiskt fått ett kort när jag öppnade kontot att jag får låv att övertrassera kontot än gång utan avgift om jag kommer in på kontoret och uppvisar kortet. Gissa var jag ska i helgen?!

Forsta redovisningen

Sitter i skolans datorsal nu och forsoker fa mina laxor gjorda, men vad ar egentligen skillnaden pa efficiently och effectivnes? Och vilket foretag hade du valt att placera dina pengar i, det som var mest efficient eller effecive? Hmm...

Idag hade jag min forsta muntliga redovisning. Inte sa svart, en Power point presentation om mig sjalv pa fyra sidor. O 2 min prat. Pratade kanske i 30s men hade en nedrans snygg powerpoint:) Haha.

Pa skolgarden spelas det varje dag musik fran hogtalarna och det ar folk over allt. Det ar faktiskt valdigt mkt precis som pa film.

En kille pa min computer lektion idag papekade att det var mycket socker i min smoothie (som for ovrigt var valdigt acklig). Pa framsidan stod det No sugar added men pa innehallsforteckningen visade sig vara en hel del. Nej jag dricker inte sant sager han, sa mycket socker, detta ar min frukost idag: sager han. Och sa tar han fram varsta bullen full med glasyr pa toppen och fylld med cream cheese. HAHA!!
Igar satt jag o lunchade med en annan grabb och han hade valdigt mycket asikter om vad man skulle ata o inte ata. For mkt fett, farlig mat, blir magsjuk av det osv osv. men aven har brister amerikanarens tro om o vara nyttig da han avslutar sin maltid med en pase chips. Det var inte forran jag sa till honom att de dar chipsen nog inte heller var sa bra som han la ner pasen igen:)

Jaja, detta land och dessa amerikanare slutar aldrig forvana.

I helgen ska jag tavla. 400m och 4*400m. Ska bli kul. Dock har jag traningsvark i hela min kropp och sarskilt i form kan jag inte direkt pasta att jag ar men det ska anda bli kul o se hur jag ligger.

Tipp topp!