17 november 2010

Till Central Amerika och genom halva USA!

Ja, min helg var allt annat an lugn. Jag startade i torsdags da jag bestamde mig for att halsa pa Cassie i Houston Texas. Hon jobbar pa Continental Airlines, och det forsta vi gjorde nar vi kom dit var att aka till Continental Pilot Training Center. Dar fick jag testa att flyga ett plan, Boeing 737 (ett "lagom" stort plan!!). Jag kunde inte ens styra det ut pa startbanan, korde rakt in i grasmattan. Val uppe i luften gick det battre, mycket berg och dalbana men dock. Daremot nar jag skulle landa sa blev allt rott.. Ja, jag satt ju i en simulator..men hade det inte varit fallet sa hade vi alla dott..nej, de tyckte inte jag skulle bli pilot.


Kvallen spenderades i Downtown Houston. Haftig stad!! Och vi var ute o dansade pa en mysig klubb med troligtvis ett av de basta liveband jag hort! Kul! Fredag morgon var det dags o resa vidare. Vi tankte att vi skulle bege oss till San Jose Costa Rica, men missade det planet (cassie var tvungen att jobba forst). Sa vi bokade om och nan timme senare satt vi pa ett plan till Belize City. Det slog oss snabbt att vi inte riktigt visste var vi skulle landa, vart vi skulle aka eller vad vi skulle gora. Vi kom dit tog en taxi. Belize City blir val bra tankte vi. Det borjade bli morkt..Taxi chaufforen rekommenderade inte oss att ga runt sjalva..men vad ska vi da gora?? Hanga pa ett hotell??! Ahh..PANIK!! Okej, vi aker ut till the islands./ Nej sista baten har redan gatt..PANIK!!! Taxi chaffis ringer van, vi har tur, en sista bat till San Pedro vantar pa avgang..Skynda skynda.. Vi hann med!! En timme senare var vi i PARADISET!!!



San Pedro var otroligt vackert. Vi fann snabbt ett billigt hotell o en backpackande norska. Checkade in (nu alla tre) och motte folket pa San Pedro. Alla valdigt trevliga o lugna! Underbart! vi spenderade lordagen med att snorkla i ett av topp 10 basta korallen i varlden.Jag klappade en haj o en rocka, som var storren an mig bade pa bredd o langd. Sen fick vi uppleva typisk belize mat da var guide bestamde sig for att tillaga de musslor vi tidigare plockat upp. Middagen tillagades pa hans brygga och fler vanner kom. Harligt! Vilken kultur och ja..vi njot!!





En helt underbar resa..sondagen spenderades inne i Belize City dar vi fick en privat guide (igen) som korde igenom hela staden och berattade om deras kultur o historia !! Sen flog vi hem..min hemressa blev dock lang, Belize-Houston, Houston-Chicago, Chicago-Orlando!! Nu vill jag aka till Chicago..otroligt coolt fran ovan!!