11 januari 2010

vinter även här

Kanske har de flesta redan hört?! Vintern har slagit hårt även i Florida. I trädgårdarna är växterna täckta av vita lakan (ser ut som dödsbon) och odlarna har problem med sina apelsiner. Överallt och hela tiden talas det om detta väder och för två dagar sedan låg det snö på vårt tak.
Lite märkligt kan tyckas och jag pratade med en Daytona-bo igår som aldrig hade sett snö i hans trädgård förrens då härom dagen. Tihi. Själv kan jag tycka att det är väldigt mysigt med lite kyla. Har saknat det lite granna!! Det bästa här är att när det är kallt så är det även strålande sol, så det känns som en underbar höstdag, ni vet när löven är orange och det kommer rök ur munnen, man har har halsduk och vantar men det går bra med endast en riktigt tjock tröja. Strumporna är på och stövlar funkar bra. Man får äntligen dra på sig sina nyinköpta vinterkläder, samtidigt som solen gassar en i ansiktet...mmmm underbart!!

Gärna kan man slå sig ner på en bänk vid stranden (som jag och Cassie gjorde igår) med en starbucks latte i handen och bara glassa!! (Sanningen här dock var inget vidare vintermode, två brudar i rosa slappebyxor o hoodie tröjor, sittandes på några plankor vid ett ombyggnadsområde bakom ett hus så att inte vinden skulle blåsa huvudet av oss, såg mer ut som rika uteliggare.. men dock...)

På torsdag ska här bli 20 grader varmt igen så det gäller o passa på att njuta nu ju!! ;)