05 februari 2009

ahhhhh minne hahaa

satt här o läste mitt tidigare inlägg om katten i micron o såg jag skrivit Amerikanarna o så började jag tänka på våra amerikanare när vi gick i trappan., lisa, mia wickan kommer ni ihåg..hahaha...de tjocka amerikanarna som inte fick plats i trappan och tryckte sig igenom...ahhh!! haha..nu skrattar jag högt för mig själv. haha...

upps, ska inte vara så intern i fortsättningen men jag var bara tvungen o dela med mig lite! Hoppas ni skrattar med mig.

Katt i micron..?!

Hade matteprov idag, kändes gööö bra!! Skönt. Något som liknar det jag gjort i Sverige:) Jag menar siffror är ju alltid siffror.

När man går in i det huset där jag bor, Student Village, kommer man in i en stor foajé. Här är reception, ingång till matsal och café och så står det en flygel i västra hörnet. O jag verkligen älskar det, för näst intill varje dag som man går förbi så är det någon som sitter där o plingar. Ofta är det olika personer och kvaliteten varierar men det är bara så underbart med detta spontanspelande. Om man jämför med Sverige så tror jag faktiskt att vi svenskar är allt för timida. Vi vågar liksom inte riktigt ta plats, vad är det man brukar säga, jante-lagen?!

Igår på management kursen fick jag lära mig att det fanns ett amerikanskt sätt att hantera regler och ett Europeiskt. Amerikanerna anser att allt som inte är nerskrivet som förbjudet är tillåtet medans Européer mer använder sig av sitt sunda förnuft. Om det inte står på micron att man får stoppa in en katt så kan vi ändå dra en viss slutsats, medans den biten är lite svårare för Amerikanarna. Jag börjar nu förstå varför det är så mycket byråkrati i detta land.

Nu ska jag kalkylera vidare. Financial accounting är inte lika lätt som hemma. Är libilites samma sak som leverantörskulder?! Och Assets är tillgångar, det stämmer väl. Revenue och expense är ju lite lättare men sen är det ju alla nedrans regler, jag menar ibalnd är retained earnings men först expenses/revenues. Men så ska man ju inte glömma; har varan inte levereats än så är det inte en kostnad såvida du inte kommit fram till att det ska vara Shipping-point contract.

Back to business.