02 februari 2010

Stieg Larsson

Alltså..jag ska ärligt säga att jag är inte mycket utav en läsare. Nej böcker har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Tar så mycket tid och jag har tillräckligt med undervisningsmaterial att gå igenom. Men.. Då sa någon att jag bara måste se Stieg Larsson filmerna. Men böckerna är bättre, sa någon annan. O jag kan ju inte se filmerna o sen får för mig att läsa?! Nej, så jag fick alla tre böcker i julklapp/födelsedagspresent. Två av tre är nu utlästa. Jag kan bara inte släppa de. Så himla bra. Tack för underbar läsning.



Från det ena till det andra...jag får spader på min HR-lärare. Han är sådan mansgris. Oh..varje lektion önskar jag att min syster satt med mig och satte honom på plats med sina feministiska synpunkter. Är det så att jag bara ska acceptera att det Amerikanska samhället inte har samma syn på kvinnor som det svenska?! Mina vänner accepterar det. Varför ska jag då komma o trotsa? Men så kan man ju ställa sig frågan varför ? De vet helt enkelt inte bättre. Vet inte att vi faktiskt kan och inte alltid behöver bli behandlade som ömtåligt porslin. Vet inte att det är inte bara kvinnan som är ansvarig för barnen, hemmet, osv. Vet inte att det inte behöver förväntas att vi ska backa upp männen. Nej, de vet inte. "Men Bea, du måste ju se vad din man kommer att arbeta med i framtiden så du vet att ni har pengar"...HALLÅ!! JAg ska tjäna mina egna pengar!!!

Vi tog upp restaurangen Hooters idag på lektionen. Ni vet där du blir serverad av brudar med stora bröst. Vi pratade om diskriminering när man blir anställd. Äntligen tänkte jag, nu kommer det. Nu erkänner de att något är fel. Men shi fick ja, diskussionen kom därför att män hade stämt företaget för diskrimnering då de inte kunde få jobb där. Fick dock ej igenom detta, nej, företagsidén och förväntningarna från kunderna är ju att en storbystad vacker kvinna ska servera och då kan ju inte en man komma fram..hade ju varit helt sjukt ju?!?!

HALLÅ!! Är det bara jag som ser att det är kvinnorna det är synd om?. Ja, så är det. Bruttorna som arbetar där är stolta för deras jobb. Det är ju inte vem som helst som kan få jobb där. O, vem är då jag att protestera?