30 januari 2010

Ugnspannkaka med lingonsylt..YAMMI!!

...mmmm!!! TAck så mycket för lingonsylten :) Så gott!! Är på svenskt humör just nu. Vill baka alla svenska goheter o laga en massa svensk mat. Hemlängtan?!

Jag har i alla fall bestämt mig..jag ska INTE bosätta mig i USA. Min lärare har nu överatalat mig..deras "way to behave" är inte i min smak alls. Sverige kan tyckas ha för många lagar, vara för mesigt och vara så där irreterande "lagom" för alla. Det kan tyckas som att vi betalar på tok för mycket i skatt och att staten ska ha en bestämmelse i allt. MEN...

Vi pratade om anställnings-makt i min HR-kurs. I USA finns så mycket som typ INGEN. Okej, här finns lagar om diskrimenring, religion, osv men du som en liten privatperson har knappt någon chans gentemot företaget. Du kan häva att du har rätt och din chef kan i sin tur svara "att så är fallet...men vad ska du göra åt det?" "ja, du kan ju alltid stämma de, men tro mig, företaget kommer komma efter dig o tro mig det gör de." Ja, så sa min lärare. Och dessutom, här finns ingen som hjälper dig om du blir utan jobb, här finns inga säkerheter. Här finns ingen som hjälper dig om du blir sjuk. jo, försäkringar finns som, i bästa fall, täcker "nästan allt". Detta nästan kan bli väldigt dyrt. Tro mig, jag fick nyss en räkning på 1000kr för en röntgen jag gjort, "ja din försäkring betalar för det"..(allt utom 20%)...HA vilket skämt.

Sen att vi svenskar borde få bort den förbannade "jante-lagen", ja, det är en helt annan diskussion...


Veclans bild

Från sommar 08


psss..missa inte tallen på toppen!!