26 maj 2010

Indiana- Nationals

Ännu en stat ett checka av från min checklist. Har nu räknat ut att jag varit i nio stater i USA...det är väl inte illa pinkat på ett o ett halvt år?
Vi landade i Indianapolis (som är otroligt svårt att uttala rätt..jag övar hela tiden, men min mun vill bara säga Indiana Polis..hahah...nej jag har nu lärt mig att det är IndienApolis vi får väl se hur det går) vi kom igår förmiddags och ägnade dagen till att strosa runt i Indy (rättare sagt i deras shopping-mall). Jag gillar stadens arkitektur, ska lägga upp lite bilder sen så ni får se. Såklart blev det lite shopping och för första gången så besökte jag H&M här i Amerika. Sveriges stolthet! Alla tycker butken är "awesome" "Bea, you buy a lot of your clothes there ha??, it's like all Bea-clothes..." hmm...rättare sagt mer den Skandinaviska klädstilen kanske?

 Vi bor ca två timmar från Indy, i Marion. Alla atleter bor på skolan, i dorms. En kristen skola där shortsen måste va ner till knäna, inga smala band på linnena, ingen bikini, ingen dans eller musik...ja väldigt kristen helt enkelt. Vi var alla väldigt oroliga men det är ärligt talat inte så strikt och i 30 graders värme så springer alla omkring i sina toppar. Så jag ska nog överleva även denna tripp.


I morse var vi på en lågstadie-skola och pratade med barnen om hur viktigt det är att vara en bra atlet och student. Hur man är en  bra människa helt enkelt! När jag visade på kartan var Sverige ligger fick jag följande kommentar.."If I lived in Sweden I would not be able to come here by boat, cuz I get so Sea-sick" haha...jag förklarade att man faktiskt kan flyga över om man vill. Disiplinen i skolan här är strikt. För strikt för min smak. Kan inte minnas att lärarna satte mig bakom deras skrivbord när jag ställde för många fåniga frågor?? "What did  I say about silly questions??" hmm..HALLÅ!! han är sju år!! Lek!!  Jaja...är i alla fall deras idol nu och det är ju inte helt fel.