03 februari 2009

superbowl!!

japp då var det gjort!! Bea har nu sett sin första match av amerikansk fotboll och hon gjorde det ordentligt.

I söndags var det superbowl party hos några av lång-distans-killarnas lakehouse. Det var uppdukat med chips, choklad, dryck och nybakade cookies, yammi!! Jag visste knappt var superbowl var o för er som inte vet så är det alltså finalen i amerikans fotboll; den största av alla. Min personliga åsikt är ju den att jag tycker de flesta spelarna är lite väl feta för att vara atleter men jag fick snabbt lära mig att det var meningen att vissa skulle se ut så. Hmm..?!?!? Själva spelet kom jag snabbt in i jag lärde mig faktiskt hur man gör poäng, inte illa pinkat av en brud som mig ha?! Vad jag dock inte förstod var allt ståhej som kom när det blev reklam. Alla började att hyscha varandra och allas uppmärksamhet riktades mot väggen (projectorn) va?!?! jag fattade ingenting, hallå det är reklampaus, liksom lika med kissepaus?!?!..
nej nej nej, det här är "den bästa reklamen på året fröken Sweden" eller Be Ah eller Bee eller vad de nu valde för smeknamn den här gången. Jaså jaha ja... vidare fick jag då lära mig att priset för att göra reklam under superbowl ligger på 19 miljoner för 30 sekunder, fattar ni, det är asaballamycket pengar.
Jaja, tänkte jag, då får väl jag också kolla. O jag ska säga er gott folk där hemma att detta är något vi borde ta efter, för jag har nog aldrig skrattat så mkt för reklamer förut. Varenda reklam var underhållning! Underbart. bättre än matchen måste jag ju säga!! och en av de bästa reklamerna tyckte ju då jag såklart var denna:
http://www.youtube.com/watch?v=INauC_lrHCo&NR=1


Jag är som far min, så fort det är något om Sverige så blir man ju mallig...ahhhh
Som när SAS gjorde reklam i wall street, och det stod BÄST med stora bokstäver, kolla här detta 'är svenska sa jag till hela sweeten;)
(japp, mor o far, ni hörde rätt wall street var det här, jag prenumerar på tidningen!! bra va?)
Sen att det var reklam hela tiden under matchen och då menar jag hela tiden (matchen började 18 och var slut 23 pga reklampauserna) blev i längden lite väl irreterande men det fick man ju ta:)

I morse var det fri frukost på Denny´s, scrambled eggs and pancakes!! Jag var där!! Därefter var det skolan som gällde och mitt första "riktiga" prov i detta land. Det var i computer science så jag kan väl inte direkt säga att jag gjorde särskilt bra ifrån mig men jag kan en hel del mer om datorer nu än jag någonsin kunnat och jag menar det är väl ändå huvudsaken?!

nu ska jag käka är helt färdig efter ett tufft intervall-pass idag....