03 januari 2009

Day 2

Har precis kommit hem från en promenad på beachen, solen skiner från och till och det var fullt med folk i havet! Underbart. I morse var jag på bank of America och nu är jag kund där!! Gick mkt lättare än vad jag hade trott i detta byråkratiska land, skönt.
Igår var jag och shoppade på Wall-Mart köpte allt som man behöver till sin dorm såsom kudde, tallrikar glas handdukar mm. Vi var o åt middag på en salladsbar o inte visste ja att det fanns i här, ja kmr nog bli stammis. Kimber, som tar hand om mig, är en riktigt trevlig tjej, hon hjälper mig med allt och ser till att jag får allt ja behöver.

Nedan har jag kopierat in lite från min dagbok om hur resan gick när jag åkte hit. Läs o njut.

Till er alla som har tänkt o besöka mig, så går huset här brevid mig att hyra så säg till i god tid. Om jag har förstått det hela rätt så kostar det bara 75$ natten, och ligger precis vid beachen har två rum på övervåningen, ett sov rum på nedre samt stort vrdagsrum med tillhörande kök, med andra ord perfa;) så nu är det bara och komma hit. Det blir bara varmare och varmare o just nu ska ja säga er att det är riktigt skönt, det är klimat á la Bea. mmmm njuter!

Mel's favvo mat är hamburgare o hennes syster äter coffee icecream till frukost. På bänken står det fullt med muffins och i bilen äts det snacks, men de är inte så onyttiga för de är "baked not fried" haha...

Bilder kommer så fort jag har tid o lägga upp de!! Har tagit en del!


Dagboken;

Klockan är 09.06 010109

Väskornas vikt: 23.8 och 22.4, fick ha 2’*23, men han var snäll och släppte igenom!!

Nu sitter jag i boardingen och väntar på att få gå ombord, ska iofs inte lyfta förrän om 55min men bättre och va ute i god tid!! Har vinkat av släkten och familjen, trodde inte det skulle vara så svårt. Hängde med de hela vägen till deras gate i tron om att min nog var i närheten, men shi fick jag, de hade D101 och jag skulle till A14 ni ska veta att det är i varsin ände av kphmns flygplats, haha,…jaja, jag hade ju tid på mig och nu sitter ja här o har ändå inte så mkt o göra.

Jag har inte varit särskilt nervös, trodde det skulle va värre, men nu när man väl sitter här i vetskap om att man inte kommer se nåt bekant ansikte på väääälidigt länge så fladdrar det faktiskt i magen och tårarna rinner på kinderna. Folket runt omkring undrar väl vad jag sysslar med. Gick och köpte en vatten och expediten önskade mig en riktigt trevlig resa, han måste tyckt att jag såg ut o behöva det.

Nu är det 2009 ett år som ska bli lyckans år, men man får inte glömma att man är en del av lyckan och därmed måste bidra lite till den själv. Inget serveras på ett silverfart, eller hur. Tänkte också att 2009 ska vara året som jag ska ta till vara på, jag ska ta alla chanser som erbjuds, och LEVA livet!! För det kan lätt bli att man glömmer den biten, eller hur?!

Nu dör batterierna.

Puss baj!

Okej, sitter nu i atlanta, och vilken resa..

Klockan är här 18.50 o mitt huvud 00.50…lite segt. Innan jag kom hit har jag gått igenom tre passkontroller tre säkerhetskontoller och två bagageinlämningar. När jag kom till Paris fick jag en smärre chock det var mega lång kö till säkerhetskontrollen, trodde aldrig ja skulle hinna igenom. Men Tur hade jag o hann tom inom toan!! Den långa resan till Atlanta kändes rätt snabb. Jag önskade att ja skulle få sitta brevid nån snygg amerikaner så jag slapp sitta själv, ett tag tordde ja det skulle bli så då det precis innan lyftning var två säten tomma, mellan honom och mig han började prata med mig o ja tänkte det här kan ju bli trevligt..men då kom de. Jaja…va trodde ja?! Satt i gången ialf, vilket var väldigt skönt. Hade egen liten tv i sätet framför där jag kunde välja på en massa filmer samt serier och tv-spel, jag såg en film o sen sov ja. I slutet han ja s¨klart lite SATC me!

Sen var det det här me o fylla i papper, fel fel o åter fel. Jag tänkte att den gröna blev bra, för den va på engelska. Väl framme i Atlanta, lyssna nu, så börjar ja me och ställa mig i fel kö, när jag äntligen kommit fram till passkontrollen så säger han till mig att jag är fel, tränger mig lite och skiter i den första kön, kommer åter fram till passkontrollen och då har jag ju fyllt i fel papper…ahhhhhhh BEA!!! Jaja tillbaka igen en gammal amerikanare fyllde i lappen åt mig och jag gick direkt till kontrollanten som lät mig gå före, skönt för jag trodde ett tag ja skulle svimma. Högklackat och svullna fötter går inte ihop, på kakan på det har ju loppan fått svullna mandlar och har nu en härlig förkylning.

Frågade direkt när jag lämnat vidare mitt bagage om jag kunde komma me ett tidigare plan till Daytona, javisst, det går bra, för 50$ nej, för snål va ja. Och dessutom så hade jag ju redan lämnat över bagaget, hallå..kocko, det skulle ju ändå inte kunna hänga me rätt flight då….nej huvudet är inte riktigt me mig.

Nu på Atlanta råkade jag ju se mig i spegeln och jag liknar ett levande vrak. tänkte att ja skulle gå till en sminkshop och sminka mig lite, men shi fick ja, här i USA handlar det om mat, mat, mat och åter mat. Nej nu sitter jag här i gaten med tre timmar kvar och luftar fossingarna och halv sover. Funderar på om jag ska sätta på mig min kofta eller ej. 9C är det här, nu åker tröjan på..

För att dra ut på tiden så hade jag ju kunnat gå o äta lite men jag är ju så mätt..har klämt i mig både det ena o andra idag…

Nu har jag nog insett vad jag gör, lite jobbigt att det slog mig när jag satt på planet helt alléna, hade väl . AJ!!!! Kramp i vaden..ahhhhhhhhhhhh shit…nu undrar de nog vad jag gör, shit vad ont det gör, mitt emot mig sitter en grabb från US ARMY så ja får nog ta det lilla lugna. Var var ja just det, hade ju varit lättare och inse vad man skulle göra hemma i soffan med lite nära omkring sig, men vem vet kanske hade man ångrat sig då.

Har messat coachen och han svarade ”See you then” och inget mer, jag tippar på att han inte är så haj på sms annars var det väl lite väl tunt?? Ja vi hoppas på det. Har fått sms från mamma att familjen är framme i Egypten och allt hade gått bra, lite kallt nu på kvällen men de hoppades på lite värme när solen tittar fram imon. Lisa (MalmöLisa) har med messat lite och nu gråter både hon och ja, men jag längtar redan tills hon kommer på besök!

Nej nu ska ja läsa min bok, ”I en annan del av Bromma” Martina Haag, läsvärd!! Och snabbläst, perfa. Fick den av mina k-hamns vänner nu till resan, det tackar ja för!

Bye diary. See ya in Daytona!

Vad som ska tilläggas här är att jag en halvtimme innan planet skulle lyfta insåg att det inte stod Daytona Beach i den gaten jag satt i (hade suttit där i 2h då) tänkte att kanske ändrades snart men gick till en av tv-skärmarna för att titta för säkerhets skull, o dra på trissor, gaten var ändrad.ahhhhh panik, har boardingen börjat hur mkt försenad är jag, kommer de släppa igenom mig??! Jag kom dit precis när boardingen började!! Och landade fint Daytona!