05 november 2009

Industry/career expo

Igår och idag har det varit mässa på skolan. En massa företag har varit här och hälsat på, föreläsningar, rekryteringar, information-sessions... Ja allt möjligt intressant. Mässan tyckte jag var av mest värde. För mig som inte är så insatt i the aviation industry fick nu en lite bättre inblick och kanske även ett visst intresse väcktes?! Mässan, eller "expon" som de kallar det, fungerar som så att massa olika företag kommer hit, runt om från hela USA (Embry Riddle är väldigt omtalat så många vill komma hit) och ställer ut i sina bås. Alla elever, föredetta elever och andra Alumni, kommer hit, klär upp sig i kostym o slips (kvinnorna något passande till det) och så går man runt och pratar, skapar kontakter, och har man tur får man en intervju, osv.

Jag tittade in idag. Ville liksom se vad det var, hur det fungerade osv. Nu letar jag inte efter något jobb eller internship (praktik) här i USA så jag var inte ute efter någon intervju. Var mest nyfiken, vad är detta egentligen? Och tyckte det var rätt komiskt o se alla våra engineers klä upp sig med för korta byxor och icke matchande slipsar. Skämt o sidor, det var mycket intressant. Nästa år ska jag definitivt ha ett bra CV med mig och ragga kontakter. Jag pratade med några företag idag och det är verkligen inte svårt o snacka med amerikanare..deras munnar går i ett. Är man dessutom från Sverige så är man faktiskt väldigt intressant ;)

Har vi detta i Sverige?? Att företag kommer ut till universitet och jagar elever?! Är det inte helt fantastiskt, att de likosm förstår hur grymma vi är!!

Denna vecka är också Homecoming Week, det innebär att alla Almuni är välkomna tillbaka till skolan. Såsom gamla elever som fundraisers! Det är något som händer varje dag och homecoming king och queen utses. PÅ lördag är det parad med alla sororities och fraternities, och king o queen såklart! Ska bli kul o se. Sen är det en massa sport, semifinal i women's succer, men's och volleyball o basketball!! Go EAGLES!! Det ska bli kul. För att inte glömma att mitt team tävlar i Conference championship denna helg. Jag är dock bara publik men hoppas självklart att de vinner. Ska till Webber imorgon, banquet på kvällen och så tävlar de på lördag morgon.. Ja, jag ska såklart följa med!! Måste ju heja fram mitt lag.

Nej nu ska ja nog dra mig in till skolan, det är utebio ikväll med lite mat o så! Mycket som händer, allt väldigt amerikanskt..men vet ni va?! Jag gillar faktiskt det!!

Chop!!

Industry/carr