31 mars 2011

Körkort!!

Äntligen! Igår klarade jag uppkörningen, sicken tur ha?! Annars hade väl varit..jag menar jag kan ju inte bara låta bli o köra bil..Nu kör jag äntligen lagligt. 

Uppkörningen var otroligt avancerad. Jag körde på en parkeringsplats. Fick parkera mellan fyra koner, körde vidare och var tvungen att svänga till vänster, stoppa vid en stoppskylt, göra en tre-punkts-vänding, parkera längst med trottoarkanten, sen fick jag gasa upp lite o bromsa när hon sa stopp... tog ungefär 10minuter..

Inte tala om det otroligt avancerade teoriprovet..2*20 frågor..kan 25% fel.. och fick svara på frågor som, vad betyder den här skylten 
a) have to turn to the left
b) can not turn to the left
c) stop your car before turning to the left
d) keep driving...

Ja ungefär så var det .. men jag ska inte säga att det var hur lätt som helst..jag visste faktiskt inte vad straffet var för att köra berusad...men nu vet jag..de tar mitt körkort...


Ni vet väl att de får körtkort som 16-åring här?!...i vissa stater 15... tror faktiskt att alla 16åringar i sverige kan klara vad jag precis gjorde..men tacka veta jag svenska körskolor..så vi håller npgorlunda säkerhet på våra vägar!