27 september 2009

nästan som en liten uppföljning på enckelli's blogg



blev så chockad igår..det blev så nära, allt jag bara trodde hände på film..har liksom hört det omkring mig men aldrig fått det så uppenbart..

Min vän Saif, brukar kalla honom min extra bror, var hemma förra helgen för fastan. Hans familj är muslim och man kan väl säga att Saif är lite sådär mittemellan..han fastade lite..följer koranen ibland men så mkt mer än så är det inte..
Han berättade för mig att han ska gifta sig..21år..jag blev såklart mega glad för ahns skull och började jubla o liksom planera firande! men samtidigt undrade jag vem tjejen var..du har väl inte dirket nån flcikvän?!?..jag visste att han dejtat en tjej ett tag men inte mer än..tänke att det måste ju va hon..

Det ingen big deal bea..sa han till mig, bli inte så glad, det är inte så kul som det låter..

Vadå fråga ja??

Historien är följande:

Tjejen Saif dejtat är indier. Saif's familj är från pakistan och hans pappa tycker inte om indier.. Saif berättade för hans far om sin dejt och ville liksom att hans pappa skulle träffa henne..såklart. Han blev rasande när han hörde om nyheten och bestämde att saif itne fick träffa henne mer. Han fixade en annan tjej till honom och inom loppet på två dagar var ringen köpt. Jag fattar inte..jag kan inte förstå..hur sjutton kan en pappa bestämma vem man ska älska?? leva med?? ha barn ihop med?? Hade man inte känt sig som ett as, rent ut sagt? Nej, denna kultur kan jag bar ainte förstå..o jag har riktigt svårt att acceptera det. Tacka vet jag Sverige och den frihet och jämställdhet vi faktiskt har..jämför med en hel del andra kulturer..