24 mars 2011

kontraster

Försökte med körkortet igår igen..kom så långt att jag fick göra den skriftliga delen. Ha HA! vilket skämt. Två test, 20 frågor på vadera, kunde ha fem fel på vardera...och frågorna var i klass med, Vad betyder en STOPP skylt- a) Måste stanna innan man kör vidare b) kör vidare i samma fart c) höger-regeln gäller d)se till vänster innan du fortsätter..

jo så det gick bra, jag klarade det! Grattis Bea :) Sen var det dags för uppkörningen då...var ju lite spänd, ska ju klyckas parkera mellan fyra koner !! men då fialoppan inte hade regestreringsbeviset för bilen med sig så blev det shi igen, välkomemn åter...ahrhh...jag kommer väl aldrig få det något körkort...

Hade en mycket intressant diskussion med ina tjejkompisar hräomdagen. Vi sitter och äter lunch i St. Augustin och börjar prata om barns attityder i skolan. Jo men visst är det värre nu än när vi var små. Och inte kan man slå ungarna heller, nej det är i princip förbjudet, bättre var det förr.. VA?! Stopp! Sa jag..vadå vad menar ni, vadå slå? Och då bara sådär från ingenstans så börjar det diskuteras om vilka metoder deras föräldrar använde...ena drog i hästsvansen, andra använde något elektriskt rep, drg i örat, hotade med hårda ord..osv osv...jo lite slag gör nytta mot barn..annars lär de sig aldrig..

Jag vet inte men jag tycker jag har klarat mig helt okej och har en helt ok attityd mot människor i min närhet både nu och som barn..och jag har ALDRIG vare sig varit i närheten av att bli slagen eller ens blivit hotad till slag...Kulturskillnad?!

Nu är vi i Tallahasse..ligger på hotellrummet och ska snart hoppa i säng..stafett väntar för morgondagen och lite häck på lördag.

tjopp o gonatt