19 augusti 2010

Resedagbok!

500kr + en risifrutti fattigare

Sitter nu i gaten och väntar på att få boarda planet. Pappa körde mig till Svågertorp. Hann med ett hej då till både emma o lisa innan det var dags att stiga på tåget. Hittills allting gott.
Väl på kastrup möts jag av en lång kö till check in. Planet kommer vara knösafullt. Min vän Kajsas pappa är som vanligt säkerhetsvakt och vi kramar om varandra. Hittills allting gott…
Magen är lite småorolig för mina väskor , jag ser en av incheckningsbrudarna mäta handbagaget…shit!! Mitt är rätt stort. Jaja, det är bara hon som mäter så länge jag inte får henne… Hittills allting gott…

Ni känner mig! Såklart är det framför denna dam jag hamnar. Och såklart är bagaget för stort. Försöker med alla knep men icke. 500 spänn och väskan får checkas in. Då hade jag ju lika gärna kunnat ta en större väska med mig…archhh..

Väl i säkerhetskontrollen så fastnar handväskan… då jag tidigt i morse hade gottat mig med en lepe-macka och en ostmacka så hade jag inte orkat äta upp färdkosten, risifruttin. Den kan jag äta i gaten tänkte jag…men icke. Vätska var det sa polisen!! Alltså, här kommer pappa igenom turkarnas säkerhetskontroller med väskan full av schampo, solkrämer, parfymer etc etc och jag får inte ens igenom mig min risifrutti..Då bestämde jag mig. Nu köper jag en smoothie..
…men även här gick jag nog bet, inte för att smoothien var äcklig eller så, nej den smakade faktiskt mycket bra, men hjälp mig. Den kostade 25DKK, jag lämnade fram 5EUR och sen får jag tillbaka 11DKK….ja det var inte förrän i passkontrollen som jag kopplade vilken dålig affär jag just gjort.

Haha, ja, vem sa att det skulle vara lätt? Jag har ju bara åkt till USA fyra gånger tidigare, detta blir min femte..varför ska man lära sig allt på en gång?

Ta hand om er..nu är jag trött o vill sova.


I Atlanta


Då sitter man i nästa gate och väntar på att få boarda till Orlando, MCO. Mycket folk. Tog ungefär en timme att ta sig igenom alla säerhetskontroller..köer köer o åter köer. Som  vanligt försöker de anställda lätta upp stämningen lite.. ”Forward forward, don’t be standing here sleeping, that won’t help you…keep movin…only way for you to get through this is to moooooooove your legs…” ja jag säger då det. Snubben som tog emot mig då fingeravtryck o foto skulle tas, han hade nog varit ute o partajat igår natt..sovande polis är bara förnamnet..haha!

Frågan som ställdes igår var då vem som skulle hämta mig, jag hade inte riktigt planerat så långt, tänkt att det ordnar sig. Men när tre av tre svarade igår att de dessvärre inte kunde så började jag undra.. Elina räddade mig dock och meddelade att hon kommer. Väl i atlanta fick jag ett sms där hon berättar att bilen inte startade..jaha ja. Nu då. Som vanligt blev räddaren i nöden Simeon från vietnamn..ni vet han med schysst lägenhet i Miami!

Tjop o hej!

Dags o nanna

Ja då har jag snart varit uppe i 24timmar. Förutom en liten försening på dryga halvtimmen så gick resan till Orlando bra. Bagaget kom relativt snabbt (på rullbandet kom även en sport-bh som jag kände igen…jo minsann väskan hade öppnats…alla bara titta på mig!!) Simeon hämtade mig, körde mig till subway och sen hämtade vi min bil. Jag har saknat min lilla gulleplutt..(ja bilen alltså) och det var skönt att se att han mådde bra. Han startade som han skulle och tog mig sen hela vägen till Cassie ute i New Smyrna. Här sitter jag nu. Har snackat av stora delar av sommaren och dess innehåll och kan nu snart inte hålla ögonen öppna mycket längre. Imorgon blir det till och skriva på alla papper till min nya lägenhet, sen hoppas jag på att få flytta in så snart som möjligt.

Nej nu känns det som om jag vore väldigt bakis. Sängen nästa. Måste bara slå ett slag för Travel sock!! Snacka om bra investering. Inga svullna fötter här inte;)

God natt (eller god morgon blir det nog