22 mars 2009

älska livet

Varje dag blir jag mer och mer säker på att mitt val av skola och land/stat/stad var rätt. Även fast jag idag är väldigt trött efter en tuff utekväll igår och en förkylning som dykt på mig så bara njuter jag av livet.

Jag vaknade upp hemma i några kompisars hus av att jag hörde någon stå o skramla med grytorna. Går upp och ser Chance stå och laga stor frukost. Får en kopp kaffe, grabbar tag i en filt och går ut i trädgården och lägger mig i den stekande morgonsolen. Fortsätter sova. Lisa, vuk och dani kommer över till huset, alla andra i huset har vaknat och vi äter en stor amerikansk frukost ute i solen, pancakes, omelett, stekt potatis, bacon, jordgubbar, blåbär och apelsin juice. Allt serverat. Vad mer kan man önska en söndagsmorgon?!
En uteleksak plockas fram, slide-something, den är i plast och det sprutas vatten på den, man springer och slänger sig på magen och glider en bra bit, ni ska få se bilder senare. Ser himla roligt ut!! Det börjar blåsa lite och jag tar filten upp på trucken, kryper ner och få lä och känner samtidigt solens strålar spruta i mig energi. Kan man ha det bättre?! Varför bo i sverige när man kan bo i solens strålar?!

Igår var det tävling. Jag skulle springa 400m häck, 4'400 och hoppa läng och höjd. Det blev bara längd och höjd då en irreterande förkylning stoppade mig från att springa. Det var kul och hoppa lite men jag behöver lite mer träningn innan resultaten är värda att nämnas:P

I fredags var vi(jag, dani, lisa och vuk) i en park, DeLeon Springs, och kopplade av. En källa och en sjö och ett pannkakshus och så lite skog till det, himla mysigt. I pannkakshuset gjorde vi våra egna amerikanska pannkakor, proppade med blåbär och choklad och toppade med sirap, himla mumisgt. Ett pittoreskt mysigt litet hus där personalen var lite av sitt egna slag.

Igår kväll var jag på födelsedagsmiddag på cracker barrels och därefter åkte vi hem till Dan och chance hus. Där var det Track and Field- party och vi visade lisa, vuk och dani hur man festar i amerika!! väldigt lyckat men kanske lite för många margaritas!! Jag och några till fortsatte kvällen på ocena deck där vi dansade till reggeae music. Jag fick tag i en hatt som jag bar hela kvällen vilket ledde till många kommentarer. Bland annat drog live-sångaren till med "oh, girl, I like your hat, and everything under!" Tihi. Trots att han fått ögonen på mig så kunde han inte tänka sig att spela en extra låt för mig utan slutade spela och vi fick gå hem. Vad är detta?? Jag vill dansa mera...jaja..det är väl lika bra och åka hem. Kvällen blev väldigt lyckad och även då det var lite svårt för mina svenska vänner att lära sig lekarna så lyckades de tillslut och jag tror de hade rätt så kul!!!

Nu är det söndag vilket är lite ångest för lovet är slut och skolan börjar imorgon. INga läxor är gjorda och jag tror inte så många kommer bli heller. Ikväll ska jag till natt-kyrkan, har ingen aning om vad det är men då alla är väldigt religiösa här så ska det bli spännande att följa med och se vad det innebär och även se hur det är att vara religiös i detta land.

ha det kanon!! för det har jag!!