25 januari 2009

pumor, björnar och apor?!

Till en början trodde jag att det var ett skämt, hur kan det på ett och samma ställe finnas både pumor, björnar och apor?! hmm..nja. Men faktiskt, i Ocallas national park finns både det ena och det andra.

Efter en 400:ing på träningen i igår begav vi oss (10st) i två truckar ut till campingen. Vi var alla väldigt peppade och och excited för vad som skulle ske. jag menar, tälta, grilla, sjunga, dansa och annat som hör camping till mitt ute i skogen där det varnas för pumor, apor och björnar, weio..detta skulle bli spännande. En av killarna hade med en Manchete (en väldigt stor kniv) för säkerhets skull. I min truck satt vi väldigt trångt, fyra i framsätet och självklart var det också vi som skulle köra vilse. Efter lite u-turns och ringande så hittade vi äntligen fram till campingen. Ooo..nu var vi nära, wee detta ska bli så kul!!
Men ack, det hela blev en stor besvikelse, $40 för detta?! vi tittade på varandra, titta runt omkring och stämningen var totalt kvaddad. Vi hade hamnat mitt på en tradiotinell tråkig camping-plats. Hade grannar till höger och vänster om oss, toaletterna var bara tio meter bort, där det dessutom fanns dusch, halllå?? vi ska kissa i skogen, bland skrämmande djur... Dessutom, reglerna var tydliga, på campingen ska det vara tyst kl 10pm.
Nej, vi insåg alla att detta går inte för sig. Kör tillbaka till incheckningen och försöker få en annan plats. Tantan rekommenderar oss att ta tillbaka pengarna vi just betalat , åka ner en längre bit på vägen, (ut från campingen) och bara ta en plats vi finner lämplig, men då är allt på EGEN RISK!! wöho!! now we're talking!! Stämningen i gänget steg fort igen och vi var på väg mot vårt nya mål. Efter lite slumpvis körning hit o dit, flertalet varningsskyltar för "black bears" och några riktiga sandvägar!: varför inte svänga höger här och vänster in här o så lite längre in i skogen, ja här, !! detta måste bli bra, ja nej vänta lite längre in ja här detta blir en superbra plats!! så fann vi vår plats!
Ja, så lät det ungefär och platsen var verkligen super! In the middle of no-where, bra möjlighet till lägereld och plats för våra tält! Perfa.


Det började nu bli mörkt och det gällde att så fort som möjligt få upp tälten. Jag litade fullständigt på att boysen hade full koll på hur man skulle göra och gjorde som jag brukar göra när det gäller att arbeta, höll mig åt sidan!! Men när stjärnorna började titta fram och det endast sto
d uppställt ett och ett halvt tält så fick jag nog, nej nu behövs nog jag med här!! Det fattades pinnar och det fattades tältdukar. Hur sjutton ska vi få ihop det här?? Jag menar har ni någonsin sätt ett tält utan tak?!? ska man knyta ihop väggarna eller?!?.. Efter att vi insåg att det inte skulle gå o få upp tälten som det var tänkt så slog vi våra kloka huvuden ihop och använde våra kreativa sidor. Lite träd, staket, regnskydd och annat som vi hittade kom till användning och lagom till middagen hade vi faktiskt fyra tält uppsatta, inte enligt konstens alla regler kanske, men jag menar vi är ju inte här för o sova;)

Kvällen fortsatte med grillning (på amerikanskt vis, korven i en ölburk med lite öl på toppen!!) och musik och dans. Vi såg en väldigt äcklig och stor spindel och nu menar jag stor spindel, en stor spindel i Sverige är inget emot vad denna, wiörk. Jag sover i trucken i natt!! Skorpioner såg vi också och lite då och då så såg man hur det rörde sig inne i skogen. Att inte veta var man var eller vad som fanns runt omkring en var en läskig men samtidigt väldigt spännande känsla och allt eftersom timmarna gick å kände jag mig mer och mer säker i sällskapet.
Framåt småtimmarna var det dags för "smores", en amerikansk delikatess och ett måste vid lägereld. Det består av en brinnande marshmallow som man lägger mellan två kex och på en bit choklad, och så äter man det direkt. Det var otroligt gott!!! Kvällen gick och vi både dansade och sjöng och lekte, jag lärde de alla hur man kör chip-bong, dock var det inte lika roligt som sist jag körde det här i Daytona (den gången är väl oslagbar), men det var ändå väldigt lyckat!

Vi vaknada av fågelkvitter och apljud tidigt i morse och efte
r lite ihoppackningen så begav vi oss i truckarna igen. Vi fortsatte morgonen med en stor amerikansk frukost på ett breakfast ställe längs med vägen. Därefter åkte vi tillbaka till campingen (där vi egentligen skulle varit) och hoppade i deras Spring. Spring är som en damm fast med helt klart vatten och alltid samma temperatur, runt 20C , mm uppfriskande.

En härlig helg även denna och trots att vi varken såg pumor, björnar eller apor (som tur kanske var) så var det en upplevelse att få campa så här!

Nu ser jag att solen skiner ute så jag ska nog ut o sätta mig en stund o se om man kan få lite färg. I natt var det rikitg kallt. sovsäck och liggunderlag, vad är det?!? Nej, här sov man med en filt och tusen lager kläder och underlag, ja det var en stor härlig rot rakt i ryggen;)

Tänkte att jag i varje inlägg ska spalta ner lite ord jag behövt fråga om, som jag inte förstått. Här är några av helgens:
  • Smore=marschmallow-bomb (står för "mer"(more) eftersom man alltid vill ha mer när man tagit den första.
  • Buck=bock visste faktiskt inte det var så lätt!
  • Shellfish=skaldjur, ja, alltså det här är ju lite pinsamt, jag visste ju det egentligen och jag menar nu när man skriver det så känns det ännu mer uppenbart, men ibland är inte huvudet med och då måste jag fråga vad det betyder:P
Eh, nu har solen gått i moln igen. Får nog bli till och sitta inne med lite läxor istället.

Nästa helg ska jag tävla igen, då blir det 200m och 400m får ser hur det går:)


Chip!!